Pagini

vineri, 3 mai 2013

Info (II)

Pentru că va urma o mini-vacanță și presupun că veți avea mai mult timp liber, vă fac cîteva recomandări:
- un interviu interesant cu Radu Golban difuzat pe RealitateaTV - emisiunea 'Jocuri de putere' din 2 mai.
- o carte care prezintă actuala structură UE ca pe continuarea firească, dar pe alte căi, a ceea ce și-au propus naziști să facă prin război. La prima vedere explicațiile economice pe care autorii le oferă par destul de valide și solide. În plus ei aduc și documente de arhivă. Merită citită pentru lărgirea perspectivei și percepției asupra acestei mega-structuri politico-economice.
- am reușit să prind cîteva episoade din serialul 'The men who built America' pe History Tv. Merită vizionat în primul rînd pentru că prezintă și anumite conflicte de etică și moralitate a căror soluționare practică a născut lumea de azi exact așa cum este ea, de la stat, bănci și pînă la industria de lobby și corupție. Cîteva episoade aici.
Toate recomandările de mai sus au ceva în comun: modul în care de-a lungul istoriei s-au pus în practică și au relaționat cu societatea anumite interese. Logica și etica prezente în deciziile trecute pot oferi o predictibilitate analizate numai în strînsă legătură cu pshihologia maselor din prezent. Acest subiect îl voi aborda pe larg într-o postare viitoare.
În final vă urez Sărbători Fericite! și Hristos a înviat!

Un comentariu: