Pagini

miercuri, 19 august 2009

Schimbarea

Premisele

Apropierea alegerilor încinge atmosfera si pe net. Pozitionarea de o parte sau de alta a devenit evidentă pentru majoritatea surselor de informare. Campaniile de PR au demarat in tromba.

Personal, nu simpatizez cu nici un partid politic. Ca si in cazul multor cititori ai acestui site, lehamitea si saturaţia fata de circul electoral si de prostia mioritica au atins si la mine nivele ridicate.

Provocarea

Găsirea, interpretarea, intelegerea informatiilor, filtrarea si acurateţea lor ne intereseaza pe toti. Evenimentele recente petrecute la nivel mondial (de la criza si masuri adoptate, pana la preocuparea pentru mentinerea surselor proprii de venit) au deschis o cutie a Pandorei, in care cifrele au devenit sensibile si influentate de perceptii, sociologia dicteaza cadrul invizibil in care se desfasoara schimbul, valoarea fluctueaza creând oportunitati reale, etc. In aceste ape tulburi, nevoia pentru o mai buna informare creşte.

Propunerea

Stiut fiind faptul ca puterea stă în unitate la orice nivel, inclusiv informational, va propun o unitate a opiniilor si informatiilor economice, interpretate dpdv economic, sociologic, psihologic, ... , intr-un mod propriu, original.

Ca atare, va rog sa-mi scrieti pe mail (scenariieconomice@gmail.com) interpretarile voastre proprii referitoare la orice subiect sau nunanţă economica, articolele cele mai interesante si o sinteza a comentariilor urmand sa le public pe site.

In speranta ca veti aprecia utilitatea acestui demers si veti raspunde provocarii pastrandu-va neutralitatea politica a opiniilor, astept parerile/ observatiile/ interpretarile voastre.

2 comentarii:

  1. Nu ced ca poate exista o pozitie unitara, chiar si printre apolitici.

    Spre exemplu din ultimele comentarii trag concluzia ca vinovata pentru criza este populatia, pentru ca nu a fost prudenta, a riscat neprermis de mult.

    Eu care consider ca guvernantii sunt in economie ca taranul care ajuta cultura si combate bolile si daunatorii, in cazul de fata "daunatorii" fiind cartelul bancilor, cred ca politicienii au o mare vina, mult mai mare decat cei care s-au imprimutat.

    Guvernantii sunt consiliati de specialisti, pe cand cetatenii nu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt perfect de acord: nu poate exista o pozitie unitara; nici nu trebuie sa existe. Unitatea opiniilor pe care o propuneam se refera la provocarea de a gandi, de a exprima ceea ce gandesti si de a contribui la foarmarea unei/ unor pozitii prin dezbatere, discutie. Totdeauna caut latura constructiva a lucrurilor, altfel este o pierdere inutila de timp.

    Eu sunt de parere ca reglementarea excesiva si prost alcatuita a declansat criza. Vanatoarea de vrajitoare in cautarea vinovatilor ne conduce tocmai spre factorul politic, de la care nu am avut si nu am asteptari de nici un fel. Cu cat intervetionismul etatist creste intr-o piata, cu atat abuzurile/coruptia/... sunt mai mari si functionarea pietei se deregleaza.

    PS: Daca eu nu am grija de mine si de banii mei, consider ne-reala pozitita in care am pretentia ca altul (oricine ar fi, chiar si statul) sa-mi poarte de grija si sa-mi administreze mie anumite interese.

    RăspundețiȘtergere